Tips voor de juiste wandeluitrusting

Wandelen is een hele inspanning, dus je wil natuurlijk wel de goede uitrusting hebben. De juiste uitrusting is namelijk het halve werk en de verkeerde keuzes kunnen je wandeling een stuk minder aangenaam maken. Met deze tips weet je zeker dat je met de juiste uitrusting op pad gaat!

De juiste schoenen

Tijdens het wandelen doen je voeten natuurlijk het meeste werk. Zorg daarom goed voor ze en schaf een degelijk paar wandelschoenen aan. Als je geen goede wandelschoenen hebt, kunnen je voeten tijdens en na het wandelen pijn gaan doen, of je kan verzuurde kuiten krijgen.

In het ergste geval kan je zelfs een blessure oplopen. Let erop dat je voor verschillende soorten wandelingen verschillende soorten wandelschoenen nodig. Kijk goed naar hoe hoog de schacht van je schoen moet zijn.

Een makkelijk ezelsbruggetje hiervoor is dat hoe hoger je gaat wandelen, hoe hoger de schacht van de schoenen hoort te zijn. Schoenen voor bergwandelaars hebben dus bijvoorbeeld een hoge schacht. Zorg er ook voor dat je schoenen koopt die voldoende grip hebben, anders kan je tijdens je wandeling uitglijden en dat wil je natuurlijk niet!

Niet te warm, niet te koud

Zorg ervoor dat de kleding die je aantrekt niet te warm is, anders loop je de hele tocht te zweten. Zorg er echter ook voor dat je kleding niet te koud is, anders kom je als een ijslolly terug. Bekijk van tevoren even wat voor weer het wordt en houd hier rekening mee in je kledingkeuze.

Een goede tip om het niet te warm en niet te koud te hebben, is het dragen van laagjes kleding. Wanneer je het te warm hebt, trek je een laagje uit. Mocht je het daarna weer te koud vinden? Dan trek je het laagje weer aan!

Ben jij nou een wandelaar of avonturier en ben je op zoek naar de juiste outdooruitrusting? Neem dan een kijkje op de website van Cheap Outdoor. Zij hebben een breed assortiment aan budget outdoorkleding