Een wandelvakantie in Drenthe?

Drenthe is een van de mooiste wandelprovincie van Nederland. Door een diversiteit aan landschap, wandel je door bossen, door de heide en weide. Zo zijn er ook veel uitgestippelde wandelroutes te vinden. Je volgt de routes via knooppunten die duidelijk met kleuren staan aangegeven. Ook is het mogelijk om de routes te downloaden en via de telefoon te volgen of gebruik je liever de “Good Old” kaart? Wil jij tijdens je vakantie in Drenthe er flink op uit in de schoenen met de veters gestrikt? Combineer dit dan met vakantiehuis in Drenthe midden in de natuur! Zo ben je gelijk in de juiste stemming als je wakker wordt!

Nationale Parken

Drenthe beschikt over drie nationale parken. Deze parken liggen verspreid door heel Drenthe, dus vrijwel de gehele provincie kan aangemerkt worden als nationaal park! Tijdens een wandeling in een van deze nationale parken kom je heerlijk tot rust. Je kunt rustig rondlopen zonder dat je nog tal van andere mensen onderweg tegen komt. Vindt de historische hunebedden op jouw pad of heidedieren, zoals schapen, bijzondere soorten vogels, herten en reeën.

Nationaal Park Dwingelderveld

Het Dwingelderveld is een groot heidegebied nabij Dwingeloo. Op deze heidegrond kom je nog herders tegen samen met zijn kudde schapen. Begin bij het bezoekerscentrum om meer informatie te krijgen van het park. Tijdens een van de verschillende wandeltochten, die uitgezet zijn, kom je langs oude brinkdorpen. Hier vind je gezellige restaurantjes, winkeltjes en terrassen om even tot rust te komen en een kopje koffie of thee te drinken.

Het Drents-Friese Wold

Het Drents-Friese Wold grenst aan de provincie Friesland, zoals de naam al doet vermoeden. Dit park is na de Hoge Veluwe het grootst en meest dichtbebost gebied van Nederland. Hier kun je heerlijk wandelen en fietsen. Met bijna 6.000 hectare bos zie je ook stuifzandduinen en beekdalgrasland. Begin in Appelscha of in Hoogersmilde en laat het allemaal op je af komen. Bijzonder is het zeker!

Drentsche Aa

De Drentsche Aa is een rivier/beek van bijna 28 kilometer lang die door Drenthe kronkelt. Volg deze beek je passeert 21 verschillende dorpen die zich aan de beek verbinden. Zo zijn er veel wandelpaden gelegd langs deze beek. Wandel een route en je kruist diverse landschappen. Ene keer ben je in bebost gebied, de andere keer kom je in zandverstuivingen geraakt.

Wandelcentra ’s in Drenthe

Weet je niet goed waar je beginnen moet met een wandeling? Of wil je juist meer informatie over een bepaald gebied of park? Sluit dan aan bij een van de vele wandelcentra ’s. Hier kun je de met de kinderen inschrijven voor diverse excursies, zoals met de boswachter op pad of de kinderen aan activiteiten laten mee doen. Bekende wandelcentra ‘s vind je bij Geopark de Hondsrug, het Balloërveld en Fochtelooerveen. Als natuurliefhebber ben je hier altijd op je plek!

Overtuigd van een wandelvakantie in Drenthe?

We snappen heel goed dat het zeer aantrekkelijk is om een midweek of weekendje Drenthe te boeken en te genieten van een prachtig stuk natuur. Heerlijkehuisjes.nl heeft een groot aanbod van vakantiehuizen in bovengenoemde natuurgebieden. Voor een volledig aanbod kun je terecht op de website.